top of page
  • Laszlo Berta

Cuki kutyás reklámok


Körülbelül egy évvel ezelőtt megszerzett gazdájának egy egészen kedvesnek tűnő kutya. Akkoriban így nézett ki:

Danténak hívják, és azóta egy 25 kilós sutyerákká nőtte ki magát, aki idegenek előtt általában cuki kiskutyának próbálja tettetni magát. (És itt kell bekövetni Instagramon: Dante_the_hound, ehhehe.)

Nos, erre emlékeztetett Levente a minap, amikor megkérdezte, hogy miért nem írok cuki kutyás reklámokról?!

Hiszen mi lehet aranyosabb egy kutyánál? Neeeeem... nem egy cica. Te jó ég, szedjük össze magunkat! Aranyosabb lehet például egy kölyökkutya vagy egy szaladó kutya, de ha kombináljuk, akkor egy szaladó kölyökkutyát kapunk, annál pedig tényleg kevés dolog lehet cukibb.

Ezt a reklámkészítők is tudják, ezért időről-időre készülnek reklámkampányok kutyák (fő)szereplésével. Ezekből szemezgetünk most!

1. Budweiser

Kezdjük is egyből egy szaladó kölyökkutyás reklámmal. A Budweiser híres telivérjei (a Clydesdales ménes, tudniillik) évtizedek óta hódítják meg a reklámkedvelők és a tévénézők szívét különböző ötletes, kedves szpotokban szerepelve. Ebben a szpotban nem bíztak semmit a véletlenre, és vendégül láttak egy kiskutyát is. A sztori egyszerű, a termékhez aztán végképp nem sok köze van. De hát CUKI!!!!

A 2014-es Superbowlra készült szpotban egy felelőtlen gazda inkább elajándékozza (megszabadul tőle?) a kutyát, minthogy megjavítsa a kerítését, ám a Budweiser ménes tagjai nem engedik elvinni a barátjukat. Nagyon helyes. Zokogjunk együtt!

Cukiságfaktor 9/10 (hát mennyire cuki már, amikor a ménes előtt jön vissza a kutya? Nagyon.)

2. Thinkbox

A Thinkbox nevű vállalat azért jött létre, hogy vonzóbbá tegye a televíziós hirdetéseket a hirdetők szemében. Reklámkampányaikban szerepelt Harvey, az egykori kóborkutya, aki egyszercsak tévésztár lett. Ebben a 2012-es szpotban éppen Rabbithoz (barátja, akivel az ötös busz megállójában találkozott először) fűződő viszonyának mélységét meséli el egy tévéhirdetésben gazdájának - mondanunk sem kell, sikerrel.

A Harvey reklámok egyedi humorát több szpotban is megcsodálhattuk, itt például saját örökbefogadását intézi el. Szerintem Harvey reklámját elmeszelték volna a hatóságok, hiszen számos, a valóságtól elrugaszkodott dolgot mutat be benne. Ejnye, Harvey!

Harvey azóta egyébként megházasodott, CSOKból és kedvezményes hitelből építettek maguknak óriási kutyaházat.

Cukiságfaktor 7/10 (Harvey már nem kölyökkutya, nem tud ANNYIRA cuki lenni.)

3. Volkswagen

Volt valaki a Volkswagennél, aki rájött, hogy a kocsiból fejét kilógató kutya is nagyon cuki. Ezt azért minden jóérzésű ember felismeri még akkor is, ha nincs kutyája. De én azóta, hogy lett kutyám, ezt nagyon átérzem. Ha leengedem az ablakot és Dante kidugja a fejét, akkor onnantól kész életveszély minden megtett méter, mert én csak a kutyám széllel szembeszegülő, elszánt fejét nézem a visszapillantótükörben.

A Volkswagen pedig azt mondta, hogy olyan sok modelljük van már, mindegyiket meg lehet feleltetni egy-egy kutyatípusnak: ezek lettek a #woofwagenek.

Hangulatos filmet is készítettek hozzá:

Cukiságfaktor: 5/10 (ez inkább jópofa, mint cuki, amondó vagyok)

4. Subaru

Oké, a Subaru nem szarozott: sok-sok filmből álló sorozatukban (Dog tested. Dog approved.) egy kutyacsalád (The Barkleys) autós kalandjait követhetjük végig szpotról-szpotra. Van itt egy hosszú válogatás ezekből a filmekből, minden másodpercét megéri megnézni!

Ezt leforgatni annyira szórakoztató lehetett, hogy bármelyik olvasónkat eladnám a szervkereskedőknek azért, hogy részt vehessek hasonlóban!

A nehézségeket az alábbi behind the scenes videóban illusztrálták - persze ez is állati vicces:

Cukiságfaktor: 100000/10 (kutyacsalád, kiskutya, futó kutyák, ablakon kilógó kutyák, sőt, még cicák is vannak itt)

5. Pedigree

Személy szerint nem vagyok a népszerű, mindenki által ismert állateledel márkák nagy rajongója, számos ok miatt. Azonban az eledeleik gyér minőségét elfedni szándékozó, marketingtevékenységre fordított hatalmas büdzsé kiváló reklámokat eredményez néha! No, meg persze az, hogy kreatívként egy ilyen márkán dolgozni mindig nagyszerű szórakozás, az ember szinte elhiszi közben, hogy az 500 forintos kilónkénti áron árult, gabonával teletömött kaja jó választás egy kutyának.

De elvitathatatlan érdemük, hogy cserébe nagyban hozzájárulnak a kutyák népszerűségének növeléséhez. Például ezzel a szpottal is:

Ez pedig simán csak szép:

Cukiságfaktor: 8/10

Folytatnám a sort, mert van mivel. De a főhadiszállásunkon van egy robot, amelyik szól, ha túl sok videót teszünk egy-egy bejegyzésbe. Ez a robot most annyira hevesen gesztikulált emiatt, hogy leverte az asztalomról a kávét és a szendvicsemet is összetúrta gépujjaival. :(

Ha valakinek van kedvenc kutyás reklámja, ne habozzon megosztani velünk hozzászólásban vagy ahogy akarja. Cicás reklámokat ne küldjetek, azokkal majd később foglalkozunk!


Gerety_2021_Redefining Creative Benchmarks without date_Fotor.jpg
never-read.gif

Iratkozz fel! Most vagy soha.

Megéri: 10%-os kedvezményt 

kapsz érte az RT-shopban

raise-the-standard.gif
RT-anim-small 2.gif
bottom of page