top of page
  • Writer's pictureLevente Kovacs

The Economist – Tordai Péter (BOLD)


Mire tanít bennünket a londoni AMV BBDO reklámügynökség által készített legendás The Economist kampány? Miért fontos a "kukába dolgozás"? Milyen összefüggés van a minőség és a mennyiség között? SZERINTEM – Reklámszakmai vallomások című sorozatunkat Tordai Péter, a BOLD reklámügynökség alapítója, vezető kreatívigazgatója nyitja.

Sok-sok évvel ezelőtt a BBDO budapesti irodájának kreatívigazgatójaként meghívtak bennünket a londoni AMV BBDO reklámügynökséghez.

Ők csinálták a legendás piros alapon fehér headline-os The Economist sorozatot.

Ez az egyik legintelligensebb termékbenefit esszencia, amit a reklámipar valaha is kitermelt.

Minden darabját imádom.

Ugyanakkor ez az a kampány, ami a kitartásra is megtanított.

Peter Souter kreatívigazgatóval beszélgetve felfigyeltem egy három részre osztott hosszú papírra az asztalán. Az egyes részekhez különböző The Economist headline-ok voltak felírva. Nem pontosan értettem a felosztás funkcióját, mire ő a következő magyarázatot adta:

“Az első egyharmadba azok kerülnek, amiket a team csak nekem mutat meg. A második harmadba, amik nekem tetszenek; a harmadikba pedig azok, amiket meg is mutatunk az ügyfélnek.”

Peter Souternek is megvannak a saját kedvencei

Az első harmadban kb. 200-300, a másodikban 50, a harmadikban csak 10 headline volt. Hogy mi a tanulság?

Kell a mennyiség a minőséghez.

Kell a rengeteg munka és kell a “kukába dolgozás”, hogy a végén megszülessen a legnagyszerűbb megoldás. Érdemes erre gondolni, amikor úgy érezzük, hogy megtaláltuk a nagy ötletet. Keressünk tovább, ne csak a felszínt kapargassuk; gyors megoldásból sok van, zseniálisból csak néhány.

Gerety_2021_Redefining Creative Benchmarks without date_Fotor.jpg
never-read.gif

Iratkozz fel! Most vagy soha.

Megéri: 10%-os kedvezményt 

kapsz érte az RT-shopban

raise-the-standard.gif
RT-anim-small 2.gif
bottom of page